اقداماتی برای مواجهه با بی مسئولیتی همسر
مقابله به مثل نکنید:
اگر با همسرتان قطع رابطه کرده اید ابتدا از در آشتی کردن با وی وارد شوید و ارتباطتان را از سر بگیرید؛ زیرا انجام راهکارهایی که در ادامه ارائه می شود بدون حضور همسرتان میسر نیست. عده ای از افراد, لجبازی همسر را با لجبازی پاسخ می دهند. بدانید کسی که لجبازی می کند معمولا خودش می داند که حق با او نیست، اما هیچ وقت نمی خواهد این را به زبان بیاورد.
خانواده تان را به قطع فرآیند حمایتگری دعوت کنید:
متاسفانه دسته ای از افراد برای حل هر مشکلی همیشه اولین داوطلب هستند و فرصت همکاری و ایفای نقش را از همسر خود می گیرند؛ زیرا معتقدند وقتی که با شخصی غیر قابل اتکا درگیر هستند ناگزیرند تا نقش والد را برای او ایفا کنند. این کار باعث می شود تمام مسئولیت زندگی مشترک به عهده فرد داوطلب واگذار شود و طرف مقابل طبیعتا به نوعی بی مسئولیتی برسد. گاهی این نقش را همسر عهده دار می شود و گاهی والدین
مصرانه از او انجام وظایفش را تقاضا کنید:
فراموش نکنید که برای تقویت صفت مسئولیت پذیری در هر فردی باید اهداف را کوچک و قابل دسترسی انتخاب کنید. برای مثال اگر فرد بی مسئولیت، شوهر شماست و بی مسئولیتی او بیشتر در کسب درآمد و تامین نیازهای مادی خانواده است باید در گام اول از او خریدهای ارزان قیمت و در عین حال ضروری را تقاضا کنید. صبور باشید و فقط روی تقاضایتان محترمانه و بدون پرخاشگری پافشاری کنید. شاید صددرصد تقاضای شما برآورده نشود، اما مطمئن باشید 50 درصد آن اجابت خواهد شد و این یعنی موفقیت اولیه در برابر فرد بی مسئولیت.
همسر خود را با عواقب بی مسئولیتی آشنا کنید:
استفاده از عباراتی نظیر تو اصلا مسئولیت پذیر نیستی گرهی از مشکلات شما باز نمی کند بلکه کاربرد مکرر همین عبارات باعث می شود همسرتان بیشتر در این نقش فرو رود و واقعا قبول کند که بی مسئولیت است.
در بسیاری از موارد و در شروع کار مطمئنا همسرتان به همان میزانی که شما (به عنوان مثال) انتظار خرید داشته اید، هزینه نمی کند. مثلا شما فهرستی از 5 نیاز ضروری منزل را به او داده اید، اما او در میان این 5 نیاز، برخی از اقلام را خریده است و مثلا برنج نخریده است. در اینجا شما برنج را از وعده غذایی خود حذف کنید و یک غذای ساده بپزید. زمانی که او می پرسد: چرا برنج نپخته ای؟، شما فقط پاسخ دهید: برنجمان تمام شده است .
فرم در حال بارگذاری ...