روز عرفه و فضیلت آن
امام سجاد(عليهالسلام) فرمود:
عصر روز عرفه و ظهر روز دهم، خداي سبحان بر ملائكه افتخار ميكند و ميفرمايد:
اينان بندگان من هستند كه از راههاي دور و نزديك با مشكلات بسيار به اينجا آمده و بسياري از لذتها را بر خود حرام كرده و بر شنهاي بيابانهاي عرفات و منا خوابيده و اين چنين با چهرههاي غبارآلود در پيشگاه من اظهار عجز و ذلّت ميكنند. اكنون به شما اجازه دادم تا سراير آنان را ببينيد. آنگاه ملائكه به اذن خداوند بر دلها و اسرار نهان آنها آگاه ميشوند.[1]
پردهپوشي و رحمت و لطف خداوند اجازه نميدهد حتي فرشتگان مأمور ثبت اعمال و خاطرات نيز بسياري از اسرار انسانها را بفهمند؛
امّا طبق اين حديث، در روز عرفه و عيد قربان ملائكه به اذن خداوند به نهان دلهاي زائران نظر كرده و ميبينند كه قلب عدهاي از حجگزاران بسيار سياه است و دود سياه از آنها برميخيزد. خداوند به ملائكه ميفرمايد:
اينان كساني هستند كه پيامبرصلي الله عليه و آله و سلم را راستگو نميدانند(معاذالله) و در اموري مانند جانشيني اميرمؤمنان، علي (عليهالسلام) ميگويند: پيامبرصلي الله عليه و آله و سلم از نزد خود اين كار را كرده است!
فرشتگان گروهي ديگر را ميبينند كه دلهايشان بسيار نوراني است.
خداوند سبحان ميفرمايد: اين گروه، مطيع خدا و پيامبر او هستند. پيامبر را امين وحي ميدانند و معتقدند كه او از نزد خود هيچ نگفته و در همه مسائل و احكام الهي و از آن جمله در امامت و رهبري، سخنان و اقدامهاي او طبق وحي بوده است.
روز عرفه روز دعا و نيايش است.
روايات فراواني درباره اعمال روز عرفه و هنگام وقوف در عرفات، به ويژه كيفيت دعا در آن موقف نقل شده كه بخشي از آنها در خصوص دعاهاي آن روز، وبخشي نيز در اهتمام و ترغيب به دعا كردن به ديگران است، بهگونهاي كه برخي شاگردان اهل بيت عصمت وطهارت(عليهمالسلام) قسمت مهم همّت خويش را در آن سرزمين كه دعاها در آن مستجاب است، صرف دعا براي غير ميكردند.
جرعه اي از صهباي حج صفحه 236
حضرت آيت الله جوادی آملی مدظله العالی
فرم در حال بارگذاری ...