تأثیرگذاری داستان بر انسان
قصه، غیرمستقیم در ژرفای روح کودک و نوجوان تأثیر می گذارد. داستان نویس و قصه گو، ضمن بیان وقایع مهم اقوام، ملل و شخصیت های مهم تاریخ، روح خواننده و شنونده را همراه خویش تا عمق تاریخ می برد و الگوهایی را نشانش می دهد تا از گفتار و رفتارشان سرمشق بگیرد و پیروی کند. تأثیرگزاری قصه و داستان، غیرمستقیم و نادیدنی است؛ به طور غیرمستقیم راه را نشان می دهد و هدایت می کند، عبرت می دهد، موعظه می کند، تشویق می نماید و امیدوار می کند.
شنیدن قصه از کارهای مورد علاقه کودکان و نوجوانان است. آن ها با هیجان زیاد به داستان گوش می دهند و خود را در اختیار قصه گو قرار می دهند و تأثیر لازم را از او می پذیرند. قصه، نه فقط پیام های مفیدی برای کودک دارد، بلکه اگر جذاب و مناسب، طراحی و بیان شود، کودک و نوجوان می کوشد خود را با شخصیت های آن قصه همانند سازد.
والدین و مربیان می توانند با بیان داستان های مربوط به امام زمان علیه السلام و یاوران ایشان، زمینه رشد و شناخت کودک را فراهم سازند، با قصه های آموزنده و جذاب به ساخت الگوی معنوی ذهنی آنان بپردازند و زمینه علاقه و انگیزه آنان را در انجام مسایل معنوی فراهم آورند. در این صورت، نوعی اشتیاق در او ایجاد می شود و در نتیجه کودک و نوجوان از انجام اعمال دینی احساس رضایت می کند که این رضایت باعث درونی شدن عمل اخلاقی در وجودش می شود.
برگرفته از:
شیوه های مؤثر نهادینه کردن حجاب در کودکان و نوجوانان حسن خلجی
فرم در حال بارگذاری ...