تربیت توحیدی انسان را از سه عذاب الهی نجات خواهد داد.
تنها پناهگاه مطمئن در عالم هستی، زندگی توحیدی است و تربیت توحیدی انسان را از سه عذاب الهی نجات خواهد داد.
نخسین عذابی که به واسطه تربیت دینی از زندگی انسان دور میشود، اضطراب است، این خاصیت دنیا است؛ انسان بدون تربیت توحیدی خواستههایش بسیار میشود و امکانات و فرصتهایش محدود که خروجی این خاصیت چیزی به جزء اضطراب نیست.
انحراف ، دومین عذاب دنیا و تعلقاتش است که به واسطه تربیت دینی و توحیدی میتوان از شر آن رهایی جست . وقتی جاده تاریک باشد و انسان نیز برای حرکت نور نداشته باشد، به یقین منحرف خواهد شد.
دنیا یک جاده تاریک است و تربیت توحیدی نور زندگی ما است که انسان را از انحراف و اضطراب نجات خواهد داد.
سقوط سومین عذابی است که به واسطه تربیت دینی از انسان دور خواهد شد و به یقین انسانی که بدون نور خدا در زندگی حرکت کند، سقوط خواهد کرد و از جایگاه رفیعی که خداوند برای او ترسیم کرده و او را اشرف مخلوقات قرار داده به پست ترین جایگاهها نزول خواهد رسید.
ولایت محمد(ص) و آل محمد(ص) تنها معلم تربیت توحیدی است و اگر می خواهیم در زندگی رشد کنیم و به مقصد نهایی برسیم و در یک کلام انسان بمانیم، باید در مسیر تربیت توحیدی قرار بگیریم و این همان چیزی است که همه روزه از خداوند متعال می خواهیم؛ «اهدنا الصراط المستقیم».
سه چیز مهم لازمه تربیت دینی است : تربیت توحیدی یک زراعت مناسب است که برای به ثمر نشستن به کاشت، داشت و برداشت نیاز دارد.
در تربیت دینی کاشت یعنی لقمه حلال، نطفه پاک و دامن با حیا داشتن، و تمام توصیه های ائمه اطهار و قرآن این است کسی که لقمه و نطفه و دامنی پاک نداشته باشد، قابل تربیت نیست و به این خاطر است که در دین آمده عبادت 10 جز دارد و 9 جزء آن در کسب روزی حلال است.
هر یک از اعضای خانواده باید متقاضی روزی حلال در زندگی باشند، و درخواست روزی حلال از مرد خانه از سوی تک تک اعضای خانواده باید به صورت یک فرهنگ عمومی در جامعه نهادینه شود.
کاشت به معنای پرورش است و اگر کسی بخواهد درست تربیت شود باید اراده داشته باشد؛ خداوند متعال به انسان عقل و قدرت انتخاب داده است، اگر قدرت انتخاب او خط کشی نداشته باشد، درست انتخاب نخواهد کرد و آخرش خسران است.
ولایت خط کش انتخاب است و اگر میخواهیم تربیت توحیدی داشته باشیم باید اراده ما در راستای خدا و ولایت قرار گیرد و این یک اصل است.
اراده خداوند متعال در اسلام تبلور پیدا کرده است، اراده کتبی خداوند ، قرآن و اراده شفاهی او، ولایت محمد و آل محمد(ص) است.
برداشت تربیت دینی یعنی آماده کردن خود برای بازار فروش است و اگر محصولمان را طوری آماده کردیم که خوب باشد، به یقین تنها خریدارش خداوند متعال خواهد بود و این لازمه تربیت دینی است.
فرم در حال بارگذاری ...