حرم اهل بیت (علیهم السلام) پایگاه شکلگیری اجتماع دینی است.
با اندک تأملی در آیات و روایات متوجه میشویم که امامزادگان و اماکن متبرکه برکات زیادی دارند که در زیارت جامعه کبیره نیز به آن اشاره شده است.
بر اساس جمله نورانی"بموالتکم علّمنا اللَّه معالم دیننا و اصلح ما کان فسد من دنیانا” از امام هادی(علیه السلام)، حرمهای اهل بیت(علیهم السلام) به عبارتی هم دانشگاه زندگی دینی و هم درمانگاه روحی و معنوی برای تهذیب نفس انسانی هستند .
از جمله برکات دیگری که در حرمهای مطهر فرزندان و خاندان نبی مکرم اسلام حضرت محمد(صل الله علیه و آله) وجود دارد، این است که حرم اهل بیت(علیهم السلام) و امامزادگان پایگاه تجمع نیروهای توحیدی، ولایی و انقلابی است و به عبارتی پایگاه “واعتصموا بحبل الله جمیعا و لا تفرقوا” است که امام صادق(علیه السلام) درباره آن میفرمایند “نحن والله الحبل الله".
طبق آیه شریفه “تعاونوا علی البر و التقوی” حرم اهل بیت(علیهم السلام) همچنین پایگاه شکلگیری اجتماع دینی است. مردم در این اماکن دور هم جمع شده و اجتماع دینی برای دعا، حل مشکلات و برای کسب برکات مادی و معنوی در دنیا و آخرت است.
اماکن متبرکه در واقع پایگاه کمکرسانی به ضعفای اعتقادی و اقتصادی است و افراد بسیاری هستند که برای تأمین مکان استراحت و غذای خود به اماکن متبرکه مراجعه میکنند. به تعبیر شهید شیخ عبدالله ضابط، امام کاظم(علیه السلام) بنا بر علم امامت خود میدانستند در آینده شیعه در فشار خواهد بود.
امام کاظم(علیه السلام) بنابر نیاز شیعه به پایگاه سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، علمی، اجتماعی و خیریهای، فرزندان بسیاری را برای توسعه دین تشیع و حفظ آن تربیت کردند، با اینکه میدانستند به دست دشمنان شهید خواهند شد به همین علت است که در حال حاضر شاهد حرمهای امامزادگان بزرگوار حتی در وسط بیابان هستیم.
پس همه نیروهای فرهنگی باید به عمق سخن مقام معظم رهبری که فرمودهاند حرم امامزادگان باید قطب فرهنگی باشد، توجه شایانی داشته باشند.
فرم در حال بارگذاری ...